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kürbis-marmor-muffins | pumpkin marble muffins

Nächste Woche ist es wieder soweit: Die Geisterstunde hat geschlagen. Am 31. Oktober ist wieder Halloween und dazu passt Kürbis einfach sehr gut. Diesmal in Form von leckeren Kürbis-Marmor-Muffins. Die eignen sich auch prima für die Halloween-Party. 🙂

kürbis-mamor-muffins | pumpkin marble muffins | vegan

kürbis-mamor-muffins | pumpkin marble muffins | vegan

Rezept für 12 Muffins:

400 g Hokkaido Kürbis (ohne Kerne) ❤
250 g Mehl
180 g Zucker
1 Packung Bourbon-Vanillezucker (z.B. von Alnatura)
1 TL Natron
Schale einer halben Orange
230 ml Mineralwasser
80 ml Sonnenblumenöl
2 EL Kakao (zum Backen)

Cut the pumpkin in slices and bake it for 15 minutes by 180°C top and bottom heat. Afterwards peel of the skin and wlt it cool down.

Mix flour, sugar, vanilla sugar, baking soda and the skin of the orange in a big bowl. Puree the pumpkin together with the oil with a masher.
Stir everything with the flour mixture very well together with the mineral water.

Den Kakao unter die Hälfte des Teigs geben und auf 12 Muffinförmchen verteilen. Mit dem restlichen Teig die Muffins zudecken.

Bei 180°C Ober-/Unterhitze ca. 30 Minuten backen (Stäbchenprobe machen, denn ggf. dauert es etwas länger). 🙂

Guten Appetit – Bon appétit!

kürbis-mamor-muffins | pumpkin marble muffins | vegan

Recipe for 12 muffins:

400 g hokkaido pumpkin (without seeds) ❤
250 g flour
180 g sugar
1 packet of bourbon vanilla sugar
1 tsp. baking soda
peel of half an orange
230 ml water with gas (mineral water)
80 ml sunflower oil
2 tablespoons cacao (for baking)

Slice the pumpkin and bake for 15 minutes at 180°C top and bottom heat. Afterwards peel of the skin and let it cool down.

Put flour, sugar, vanilla sugar, baking soda and orange skin in a big bowl and mix everything well. Puree the pumpkin together with the oil with a immersion blender. Put this together with the mineral water together with the flour mixture and stir everything very well until its smooth.

Mix the cacao with half of the dough and spread it evenly in 12 muffin forms. Then put the rest of the dough on top.

Bake the muffins for about 30 minutes by 180°C top and bottom heat (make the rod test, maybe it takes a little longer). 🙂

Enjoy – Bon appétit!

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2 Kommentare

  • Antworten
    Jani G.
    22. Oktober 2013 at 10:19

    Jana: das klingt ganz umwerfend lecker 🙂
    Die ANzahl der Muffins bezieht sich bestimmt auf die „Normalgröße“ oder?

    • Antworten
      jana nom
      22. Oktober 2013 at 11:15

      Hallo Jani,
      vielen Dank. 🙂 Ja, genau die Größe ist ganz „normal“. 🙂
      Liebe Grüße Jana

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