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Die liebe Franzi von Wo geht’s zum Gemüseregal? suchte für ihren schönen Blog Gastautoren in der Weihnachtszeit. Da ich ihren Blog und ihre Rezepte sehr schätze und sie sehr gern mag, habe ich mir ein weihnachtliches Rezept ausgedacht.
Da ich unglaublich gern Muffins backe, und das schon länger nicht getan habe, sollten es diese kleinen süßen Dinger werden. Und weihnachtlich musste es sein. Die Gleichung, die mir in den Kopf kam war:
Lebkuchen + Muffin = Glück & Liebe!
Also war er geboren: der Lebkuchen-Muffin. Und, da der Knusper-Effekt nicht fehlen durfte, gibt es außerdem darauf ein leckeres veganes Baiser-Häubchen. ❤
Das deutsche Rezept für weihnachtliche 12 Lebkuchen-Muffins mit Baiser-Häubchen findet ihr auf Franzis schönem Blog „Wo geht’s zum Gemüseregal?“. ❤
MyEy EyWeiß für das vegane Baiser-Häubchen könnt ihr übrigens hier* kaufen.
Habt eine genussvolle Weihnachtszeit – Bon appétit!
Eure Jana
Recipe for 12 festive muffins:
280 g flour
120 g sugar
250 ml soy milk
6 tbsp. sunflower oil
2 teaspoons carob gum and 2 tbsp. soy milk (or 2 eggs)
1/2 tsp. baking soda
3 tsp. baking powder
1 tbsp. gingerbread seasoning
2 tbsp. baking cacao
1 tsp. ground cinnamon
1 tsp. vanilla paste (or 1 tsp. grounded vanilla)
For the vegan meringue:
15 g no-egg powder (egg white)
75 g water (kind of cool)
60 g icing sugar
Muffin preparation:
Preheat the oven to 180 °C (top and bottom heat).
Mix all the ingredients for the muffins very well. Sift the flour before
Coat the muffin baking form with sweet little muffin paper (I took red ones with white dots of course) and fill up 3/4 with dough.
Bake for about 20 minutes. Let them cool down.
Preparation of the vegan meringue:
Preheat the oven to about 120 °C hot air. Put baking paper onto the baking plate.
Take the no-egg white powder and foam it up with the water until its all fluffy. After that sift in the icing powder.
Take the meringue mass and put it on top of the gingerbread muffins. The rest you can you add in dots onto the baking paper.
Put everything for about 25 minutes in the oven and let it harden. After that put out the oven, open it a little bit and let everything cool down in the oven. Yummy! ❤
Have a wonderful Christmastime – Bon appétit!
*Affiliate-Link
*MyEy EyWeiß wurde mir freundlicherweise ohne Bedingung zur Verfügung gestellt. Dies beeinflusst in keinster Weise meine Meinung.
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