SWEET SATURDAY ❤
Werbung | Ihr Lieben, die liebe Petra von Hol(l)a die Kochfee hat mich zu ihrem süßen Samstag eingeladen. An diesem gibt es immer ein tolles leckeres Rezept für Süßes. Da konnte ich natürlich nicht „Nein“ sagen und habe der lieben Petra (und natürlich euch) einen fluffigen Triple Mamorkuchen mit Matcha Tee mitgebracht.
Matcha habe ich hier auf dem Blog ja schon öfter als besondere Zutat benutzt, denn das hochwertige Grünteepulver aus Japan hat den 5. Geschmackssinn Umami und lässt jedes noch so „schnöde“ Gericht zu einem ganz Besonderen werden. Hier erfahrt ihr mehr über das grüne Gold. 🙂 Der tolle Matcha Tee macht aus Omas Mamorkuchen etwas ganz Besonderes für diesen Sweet Saturday. ❤
Die kleine Form des Mamorkuchens habe ich übrigens mit einer tollen Form von der Firma Städter hinbekommen, die einen Silikon-Einteiler „erfunden“ haben, sodass man in einer Kastenform zwei verschiedene Kuchen backen kann. Der Herzmann wollte nämlich noch einen ohne Matcha. Den Einteiler habe ich auf der Nordstil Messe im Januar kennengelernt und bin seitdem ganz verliebt in das Teil. So praktisch! Eine super Sache! 🙂
Wenn ihr grünen Tee nicht so gern mögt, dann könnt ihr ihn natürlich auch weglassen, aber wo wäre da der Spaß? 🙂
Das köstliche Rezept findet ihr bei der lieben Petra auf dem Blog. Ich wünsche euch viel Genuss!
Eure Jana
PS: Das tolle Geschirr wurde mir übrigens netterweise von GreenGate ausgeliehen. Ich bin sehr verliebt! Ist es nicht herzig? ❤
Recipe for 1 loaf pan:
200 g (7 oz) butter (soft) (or margarine)
200 g (7 oz) sugar
1 tbsp. sugar
salt
4 eggs
300 g (10.5 oz) flour
2 tsp. baking powder
150 ml (0.63 US-cup) milk
25 g (0.9 oz) cocoa powder
2 tsp. matcha tea
50 g (1.8 oz) semi sweet couverture chocolate
50 g (1.8 oz) white couverture chocolate
Preheat the oven to 347 °F top and bottom heat.
Mix the butter or margarine together with one pint salt for about 5 minutes until foamy (with the hand mixer or your food processor). Put in one egg after another and let it mix after each one for about 30 seconds. Mix the flour with the baking powder and add it together with 0.41 US-cup milk rotatively to the dough, and fold it in quite quick.
Take half of the dough and put the cocoa powder, 1 tbsp. sugar together with 0.2 US-cup milk into the dough. Divide the other half again in half. Mix in 2 tsp. matcha tea in one half.
Fill in half of the chocolate dough in the greased loaf pan (1 liter or 4.16 US-cups, 30 cm long). Then fill half of the bright dough over it, the fill in the matcha dough, then bright dough again and top off with the other half of the chocolate dough. Take a fork and pull through the dough spirally.
Bake the triple marble cake on the baking grid in the bottom third of the oven for about 50 to 60 minutes (make the test with a wooden stick if the cake is ready). Take it out of the oven, let it cool for 10 minutes in the pan and then let it drop out of the pan and let it cool down on a grid. Melt both couverture chocolate and spread over the cake.
Enjoy this yummy marble cake – Bon Appétit!
Triple Mamorkuchen mit Matcha Tee ❤
Print RecipeIngredients
- 200 g (7 oz) butter (soft) (or margarine)
- 200 g (7 oz) sugar
- 1 tbsp. sugar
- salt
- 4 eggs
- 300 g (10.5 oz) flour
- 2 tsp. baking powder
- 150 ml (0.63 US-cup) milk
- 25 g (0.9 oz) cocoa powder
- 2 tsp. matcha tea
- 50 g (1.8 oz) semi sweet couverture chocolate
- 50 g (1.8 oz) white couverture chocolate
Instructions
Preheat the oven to 347 °F top and bottom heat.
Mix the butter or margarine together with one pint salt for about 5 minutes until foamy (with the hand mixer or your food processor). Put in one egg after another and let it mix after each one for about 30 seconds. Mix the flour with the baking powder and add it together with 0.41 US-cup milk rotatively to the dough, and fold it in quite quick.
Take half of the dough and put the cocoa powder, 1 tbsp. sugar together with 0.2 US-cup milk into the dough. Divide the other half again in half. Mix in 2 tsp. matcha tea in one half.
Fill in half of the chocolate dough in the greased loaf pan (1 liter or 4.16 US-cups, 30 cm long). Then fill half of the bright dough over it, the fill in the matcha dough, then bright dough again and top off with the other half of the chocolate dough. Take a fork and pull through the dough spirally.
Bake the triple marble cake on the baking grid in the bottom third of the oven for about 50 to 60 minutes (make the test with a wooden stick if the cake is ready). Take it out of the oven, let it cool for 10 minutes in the pan and then let it drop out of the pan and let it cool down on a grid. Melt both couverture chocolate and spread over the cake.
Enjoy this yummy marble cake – Bon Appétit!
Ingrid meint
Ein schönes Rezept und mal etwas anderes als der klassische Kuchen. Den probiere ich mal aus! LG, Ingrid
Jana Nörenberg meint
Liebe Ingrid, da freut mich sehr! Viel Spaß beim Backen! Ich hoffe er schmeckt dir! <3 Liebe Grüße, Jana
JJacky meint
das ist doch mal ein farbenfroher Marmorkuchen 🙂 LG
Jana Nörenberg meint
Freut mich, dass er dir gefällt 🙂 LG